Μια σκέψη και μισή

Είναι από τις στιγμές που θέλω να δώσω στο blog μου, μια πιο πρσωπική νότα: σκέψεις πάνω στον καμβά στης πληροφορικής και την διαφορά με τα μελλούμενα που πρόκειται να δω. Θα ζήσω δυο διαφορετικές τεχνολογικές πραγματικότητες και όχι σε θεωρητικό, εκπαιδευτικό ή εικονικό περιβάλλον. Στην σκληρή πραγματικότητα. Η ελλάδα από την μια και η αμερική από την άλλη. Σταδιακά θα δώσω αρκετά πράγματα και ή όλη μου διαδικασία ελπίζω να βοηθήσει έστω και λίγο στην συνειδητοποίηση του τεχνολογικού επιπέδου, στη ελλάδα μας και το πόσο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Η καθημερινή τριβή με τα προβληματα στη τεχνολογια με έχει προικίσει με μια καλή και γενική γνώση του που βρισκόμαστε. Πηγαίνωντας σε ένα άλλο περιβάλλον, διαφορετικό από όλες τις απόψεις, σκοπός μου είναι να βρω τα βαθύτερα αίτια του γιατί είναι διαφορετικοί ή σε ποιά σημεία είναι ίδιοι με μας και που μπορούμε να γίνουμε καλυτεροι. Μου αρέσει η ανάλυση του τι βλέπω γύρω μου και σαν πρώτη εικόνα που έχω από την Καλιφόρνια είναι ότι οι ανθρωποι εκεί έχουν λύσει σε μεγάλο σημείο, βασικά προβλήματα διαβίωσης και ότι οι νόμοι που έχουν δεν είναι κορνιζαρισμένοι: τους τηρούν όλοι και σε μεγάλο βαθμό. Ενα άλλο βασικό σημείο έιναι η οργάνωση και η δυνατότητα πρόβλεψης που έχουν πριν κατασκευάσουν κάτι. Δεν περιμένουν να χαλάσει κάτι για να το φτιάξουν αλλά προβλέπουν τι πρέπει να κάνουν για να συντηρηθεί κάτι από μόνο του χωρίς να χαλάσει.Ενα άλλο πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο που είδα είναι ότι η παρουσία του κράτους είναι έντονη αλλά δίνει μόνο τις βασικές γραμμές: ένα μεγάλο έργο κατασκευάζεται από το κράτος αλλά συντηρείται μόνο του μέσα από ένα σοβαρό merchandising που του δίνει την δυνατότητα να έχει ιδία έσοδα και να μην χρειάζεται έτσι την συνεχή συνεισφορά του κράτους. Λόγου χάρη το φράγμα Hoover Dam του ποταμού Colorado έχει ξεναγούς, σινεμά με την προβολή της κατασκευής του, σουβενίρ κλπ και βγάζει τα έξοδα συντήρησης του μόνο του. Δίνει δε, δωρεάν ρεύμα σε 3 πολιτείες της αμερικής. Κάτι αντίστοιχο είδα και στο Hearst Castle όπου μια τεράστια περιοχη συντηρείται σε εκπληκτικό βαθμό και με σεβασμό στην ιστορία του χώρου.
Εδω γιατί δεν οργανωνομαστε έτσι??
Αυτό που πλέον θέλω να ανακαλύψω είναι η καθημερινή τεχνολογική πραγματικότητα και που μπορουμε να έχουμε επαφή με το δικό τους επίπεδο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και ήδη το μυαλό μου κάνει ... βόλτες στα περίχωρα του L.A. P.S. οι φωτό ειναι δικές μου και με το iphone τραβηγμένες.

  • ελα ρε φευγεις;;; ποτε;;; πως το αποφασισες ναπας στα ξενα;; δε θα σου λειψει η ελλαδιτσα μα;;; δλδ θα σε χασουνμε και απο το νετ;;;

  • Η σελίδα μου θα είναι το κεντρικό σημείο συνάντησης με φίλους μου και όχι μόνο. Δεν πρόκειται να την κλείσω παρά μόνο όταν κλείσουν τα ματάκια μου, αιώνια.

  • ΜΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ

    Καλή συνέχεια σε όλους, και σε μένα κάπου καλύτερα.