Μια σκέψη πάνω στα Windows 7

Μου έρχεται αρκετό feedback από την ομάδα ανάπτυξης της Microsoft των Windows 7 και έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα πάνω στην αναπτυξη και βελτίωση των επερχόμενων windows:
- Εχουν μια τάση να είναι πιο ευγενικοί και με περισσότερη διάθεση να ακούσουν.
- Εχω την αίσθηση ότι χαρτογραφούν νέες περιοχές και αισθάνονται ανασφάλεια ΑΛΛΑ χρειάζονται να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
- Τα κανούργια windows θα έχουν πάρα πολλά νέα εργαλεία [download manager, encryption σε αρχεία και προγράμματα, automatic tasks, εξελιγμένα στοιχεία δικτύων ] και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι : η apple καθε φορά κάνει κάτι καλό και αφήνει άλλους να συμπληρώνουν κάτι που δημιουργεί ολόκληρη βιομηχανία γύρω της. Η Ms μέχρι τώρα έφτιαχνε εργαλεία που δεν δούλευαν καλά και οι υπόλοιποι πρόσφεραν καλύτερης ποιότητας εργαλεία. Αν τα κάνει καλά, τώρα τί θα γίνει?
- Η ταχύτητα πάντως με την οποία προσπαθούν να αποβάλλουν τα Vista και να μπουν στα windows 7 είναι ενδεικτική. Και όποιος μου ξαναμιλήσει για τα vista απλα θα ουρλιάζω.
- Τα Vista ήταν 40% πιο αργά από τα Windows XP, αν τα windows 7 δεν ειναι 10% έστω πιο γρήγορα από τα XP θα ξαναείναι αποτυχία, ΓΝΩΜΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
-Ενα άλλο λεπτό σημείο είναι η ασφάλεια: με τα Vista αν δεν έκανες χακεριά από την αρχή για να ενεργοποιήσεις τον πραγματικό administator, δεν μπορούσες να έχεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τις δυνατότητες του υπολογιστή. Καλή είναι η ασφάλεια αλλά όχι εις βάρος της δυνατότητας ελέγχου του ιδιου του χρήστη. Δεν πρέπει να μας παρακάμπτουν !! - Οι συσκευές που υποστηρίζονται ΗΔΗ από τα windows 7 - Products supported by Windows7