Σε ποιά σημεία κολλάει η ADSL γραμμή σας?

Ενα από τα ποιο χαρακτηριστικά εργαλεία που έχω δει για να τσεκάρετε την ADSL σας είναι το pingplotter , το οποίο σου επιτρέπει να τσεκάρεις την σύνδεση σου με όποιο site επιλέξεις και να δείς ποια είναι τα ενδιάμεσα στάδια που περνάει το request μέχρι να φτάσει εκεί καθώς και γενικά σε ποιο σημείο καθυστερει! Αποτελεί ενα καλό διαγνωστικό εργαλείο. Στην εικόνα είναι το ταξίδι μου μέχρι να ανοιξω το google.com
PingPlotter Standard Logo

PingPlotter Standard (previously called Ping Plotter Shareware or Ping Plotter 2.x) is a network troubleshooting and diagnostic tool for Windows. It uses a combination of traceroute, ping, and whois to collect data quickly, and then allows you to continue to collect data over time to give you the information you really need to identify problems (both short-term and long-term trends).

  • Ωραίο εργαλειάκι, ωστόσο αν δέν σε ενδιαφέρει η γραφική απεικόνιση μπορείς απλά να ανοίξεις ένα command prompt (ή ένα terminal στο linux) και να δώσεις την εντολή :

    tracert google.com

    BTW Οι καθυστερήσεις που βλέπεις δέν είναι απαραίτητα απο προβλήματα στην γραμμή σου (το πρώτο hop που βλέπεις είναι η σύνδεση απο το σπίτι σου μέχρι τον provider, οπότε ενδιάμεσα δέν μπορείς να δείς τί γίνεται)

  • Ξερω πλέον ότι το SNR μου είναι τέτοιο [έκαναν τόσες πολλές δοκιμές που βαρηθηκα να κοιτάζω τις επανεκκινήσεις του router] που δεν συντονιζει σταθερα στο ADSL2+, οπότε back to g.dmt και βίβα η σταθερότητα. Η ταχύτητα με περιμένει στην Καλιφόρνια.