Τα παραδοσιακά μέσα αγκαλιάζουν τα social media

Η κίνηση των New York Times να προσλάβουν την Jennifer Preston, σαν τον πρώτο Social media Editor [να μια θέση με προοπτική για κάποιον που ψάχνει επάγγελμα για το μέλλον] με σκοπό να βοηθήσει την εφημερίδα να αναπεξέλθει στoν ταχύτατα εξελισσόμενo τομέα των social media, σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει αρχικά ότι τα social media μπορει να είναι η εξέλιξη των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης. Σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν είναι, είναι πλέον τόσο σημαντικά που για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα ακόμα και τόσο σημαντικών εφημερίδων πλεόν θεωρούν απαραίτητο να έχουν από κοντά τα social media, να τα κατανοησουν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν! Βλέπω επίσης να κατανοούν την σημασία -σημαντικών για μένα- listings όπως το twitterholic και το wefollow. Η μάχη της ενημέρωσης αλλάζει ταχύτητα και τα παραδοσιακά μέσα πρέπει να εξελιχθούν για να μην καταντησουν κινητή προσφορά σε CD, DVD και βιβλία. Γενικά η όλη κίνηση είναι του στύλ: ότι μεγαλώνει πάρα πολύ για να το πολεμήσουμε, το υιοθετούμε και το χρησιμοποιούμε για μας. Και παρόλο που η συγκεκριμένη κυρία δεν φαντάζει και το ιερό τέρας των Social Media, το βασικό ζήτημα είναι η κίνηση και όχι το άτομο. Δεν ν κακό!!
Jennifer will work closely with editors, reporters, bloggers and others to use social tools to find sources, track trends, and break news as well as to gather it. She will help us get comfortable with the techniques, share best practices and guide us on how to more effectively engage a larger share of the audience on sites like Twitter, Facebook, Youtube, Flickr, Digg, and beyond.
[Based on]

  • Κάτι σαν social media editor , υπάρχουν και στην Ελλάδα,
    αλλά:
    Είναι κάτι "σαν" εφόσον οι έλληνες ως εργοδότες αδυνατούν να ανταμείψουν την εξειδικευμένη θέση και ως εργαζόμενοι αδυνατούν να υπηρετήσουν κριτήρια και προϋποθέσεις της θέσης τους.

    Τα υπόλοιπα σε ποστ εντός της ημέρας.
    Καλημέρα

  • Το χω πει πολλές φορές ότι έχουμε λάθος: λαθος ανθρωποι σε θέσεις που δεν αγαπούν, παίρνουν λάθος αποφάσεις.