Wikipedia is Down

Και για να δέσει το γλυκό, είχαμε και την  Wikipedia να σέρνεται και να κρεμάει κανονικά και να παραδίδει πνέυμα! Η εικόνα είναι τραβηγμένη από μένα πριν από λίγο που προσπαθούσα κάτι να δω. Δεν τα βλέπω όμορφα τα πράγματα! Το Web καταρρέει και έχω την εντύπωση ότι όσο πιο δικτυωμένη θα είναι η ζωή μας, όσο υπάρχουν τόσες κοινωνικές διαφορές, τόσο όλα αυτά τα φαινόμενα θα εντείνονται.


xaxaxaxaxaxa

Και βεβαίως όταν προσπάθησα να ανεβάσω το άρθρο .... μου έκανε block και το blogger.com!!!

MERCY ME

Edit: Το μπλοκάρισμα της Wikipedia δεν κράτησε πολύ! Τεχνικά ζόρια ...

 • Εγώ στα έχω πει και τo ξέρεις ότι δεν είμαι υπέρ του cloud computing, προτιμώ να τα έχω όλα στο σκληρό και να δουλεύω και offline, αν χρειαστεί. Και έπειτα με τα προσωπικά δεδομένα ποτέ δεν ξέρεις... Ούτε είναι τυχαίο ότι έχω κατεβάσει όλη τη wikipedia και έχω offline πρόσβαση μέσω wikitaxi στον laptop και μεσω wikitouch στο iPhone.

  Εξάλλου, αν το καλοσκεφτείς δεν μας ανήκει τίποτα απ'όλα αυτά. Δεν μας ανήκουν ούτε τα λειτουργικά συστήματα στους Η/Υ, ούτε οι πλατφόρμες δημοσίευσης, ούτε καν οι γραμματοσειρές στα πλήκτρα που πιέζουμε και για τους διακομιστές ούτε λόγος.

  Να ξέρεις ότι ένας ακόμα λόγος που δεν δημοσιεύω άρθρα, επιλέγοντας αντ'αυτού την περιστασιακή σχολιογραφία, είναι και η δομή της πλατφόρμας. Έτσι όπως είναι δεν με ικανοποιεί καθόλου και, ναι μεν, γνωρίζω ιστορικά ότι από τον ασφυκτικό διαχειριστικό τρόπο της ομαδικής δημοσίευσης του forum, αναδύθηκαν τα ατομικά weblogs, εξαιτίας της ελευθερίας και της ευκολίας που επιτρέπουν στη δημοσίευση της πληροφορίας, αλλά εγώ απ'τη μεριά μου προτιμώ μια άλλη μορφή έκφρασης που θα συνδυάζει τόσο την ευκολία όσο και την ελευθερία να την ελέγχω μόνο εγώ.

  Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε κάλλιστα να χρησιμοποιούμε τον Η/Υ μας ως χώρο αποθήκευσης των γραπτών μας και ένα bittorrent σύστημα διανομής για την επικοινωνία μεταξύ μας, χωρίς τη μεσολάβηση ενδιάμεσων. Δεν καταλαβαίνω γιατί να επαφίεμαι σε δαιδαλώδεις επιχειρήσεις κολοσσούς που ελέγχουν και εμπορεύονται μέχρι και την τελεία μας και να ανεβάζω τις μετοχές τους.

  Αυτόν τον καιρό προσπαθώ να εγκαταστήσω wordpress στο macbookpro μου, ώστε να τον λειτουργήσω ως server. Φυσικά δεν θα είναι online 24/7, ούτε θα έχει πολύ upload bandwith, αλλά σε συνδυασμό με ένα usb adsl-dongle και έναν ηλιακό φορτιστή-βαλίτσα, θα μπορώ να έχω τον server με το blog μου και τα αρχεία μου στην τσάντα μου. Μόνο τον πάροχο δεν έχω βρει τρόπο να αντικαταστήσω, αν και έχω ακούσει κάποιους να μιλάνε για δορυφορικό εξοπλισμό (αυτό ακόμα το ερευνώ).

  Και μη γελάσεις με αυτό που θα σου πω, αλλά επειδή το έχω ψάξει λιγάκι το θέμα, τώρα που πλησιάζουμε προς το 2012, με την ευθυγράμμιση του ήλιου με το κέντρο του γαλαξία, θα έχουμε πολλές διαταραχές στην επικοινωνία μέσω δορυφόρων. Προετοιμάσου για τα χειρότερα.

 • Δεν γελάω ποτέ με πράγματα που ΘΑ τα δούμε. Μόνο το παρελθόν μπορείς να κρίνεις και αυτό με μέτρο και πάντα δίνωντας μια προσωπική άποψη.

  Μου αρέσει που γράφεις, έχεις πολύ στρωτό λόγο και άποψη και αυτά τα σέβομαι πολύ, παρόλο που δεν σε ξέρω ή τουλάχιστον νομίζω.

  Εχω γράψει πολλές φορές ότι το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές. Σε όλες τις μορφές του και ότι δικλείδες ασφαλείας και να βάλουν.

  Το ρητό μου είναι: έαν υπάρχει πόρτα μπορεί να υπάρξει και αντικλείδι.

  Από την άλλη, τί είναι τόσο βαθύ που χρειάζεται τόση πολλή εχεμύθεια? Αν κάνεις blog, το θέλω.

 • Το περιβάλλον που εργάζομαι παρακολουθείται.

  Το δικό μου ρητό μου είναι: φύλαγε τα ρούχα σου να'χεις τα μισά.

 • ουφ!