Νέα μηχανή αναζήτησηςΗρθε η ώρα στην ζωή μας να μπουν νέοι όροι τεχνολογίας όπως το slashtag, καθώς μια νέα μηχανή αναζήτησης μπήκε στην πιο δυνατή αρένα στο ίντερνετ: να κονταροχτυπηθεί με google και bing

 Κυρίες και κύριοι, ιδού η blekko

 Το καινούργιο που εισάγει είναι τα slashtag που πρακτικά είναι ετικέτες που δημιουργεί ο κάθε χρήστης για να ομαδοποιήσει γύρω από αυτές συγκεκριμένα αποτελέσματα από αναζητήσεις και να μειώσει όσο το δυνατόν τα παραπλανητικά αποτελέσματα [spam] που λάμβανε μέχρι τώρα ένας χρήστης . 

Τα slashtags, τα δηλώνουν οι ίδιοι οι χρήστες, που σημαίνει μεγαλύτερη παρέμβαση στον τρόπο που δίνει τα αποτελέσματα η καινούργια μηχανή αναζήτησης και σαφώς πιο διαδραστική λειτουργία. Βεβαίως ακόμα είναι στα σπάργανα καθώς έχει “μόνο” 3 δις σελίδες στη βάση δεδομένων της, τη στιγμή που η κατέχουσα το 90% της παγκόσμιας αναζήτησης στο ίντερνετ περιλαμβάνει πάνω από 1 ΤΡΙΣ! 

 Η νέα μηχανή αναζήτησης χρειάστηκε 3 χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών για να βγεί στα ιντερνετικά κύματα και βεβαίως είναι ακόμα σε beta φάση.