Semantic Web ... What are MY expectations

Σκεφτόμουν τι θα ήθελα απο τις δυνατότητες του ιντερνετ στο επόμενο, σημαντικό κατ εμέ, διάστημα που το ίντερνετ και η διαδικτυακή μας παρουσία θα εξελιχθούν ΠΑΡΕΑ. Το semantic web είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο πως αντιλαμβανόμαστε τον ψηφιακό χώρο. Το όλο σκηνικό που στήνεται με πολύ μεγάλες συνδέσεις [εννοείται ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο θέμα, καθώς μιλάμε ήδη για gigabit συνδέσεις στα ... σπίτια], με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που ανταλλάσεται καθημερινά, με την ενοποίηση χώρων όπως η τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, η μουσική, το σινεμά, η ψυχαγωγία γενικότερα, η εκπαίδευση [που το μέλλον τη βλέπω εξ αποστάσεως] .... είναι ένα σκηνικό που σαν βασικό του άξονα έχει το διαδίκτυο. Οι περισσότερες αν όχι όλες, οι ελπίδες που θα έχει μια επιχείρηση, οργανισμός, ΧΩΡΑ ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε για να επιβιώσει ... εμπορικά ... θα έχει να κάνει με το πόσο έχει εξελιχθει ψηφιακά και το πόσο έχει ενσωματώσει στις δομές της τις νέες ψηφιακές πραγματικότητες.

Το semantic web, παρέα με τo extended image recognition και την ικανότητα να μπορείς να χειριστείς σωστά τα social media είναι βασικά κλειδιά στην πορεία κάθε ανθρώπου που θέλει να έχει μια σωστή πορεία τα επόμενα χρόνια.

Τις σκόρπιες -χρονικά- σκέψεις μου για το μέλλον ήθελα να τις βάλω σε μια σειρά με αυτό το άρθρο και ξεκινώ απλά καταγράφωντάς τις [μπορεί να προσθέσω και χρονικά αργότερα, αλλά θα το δηλώνω]. Πάμε ... απλά:

- Να είσαι το επίκέντρο του ίντερνετ και όλα να περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες σου και όχι να στο κάνουν τόσο δύσκολο που να είναι απαγορευτικό σε ανθρώπους με μέτρια εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο, να απολαμβάνουν τα ψηφιακά καλούδια.
- Να μπορείς να γράφεις ένα όνομα[/αντικείμενο/πόλη/εταιρεία/άτομο] και να συγκεντρώνονται στοιχεία από διαφορετικές πηγές δεδομένων ΑΛΛΑ με μεγάλη ακρίβεια και με καινούργιους τρόπους παρουσίασης των στοιχέων [καλύτερη ανάλυση]. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ήδη ΑΛΛΑ το θέμα είναι η σωστή ανάλυση.
- Να έχεις το κινητό σου και με το που σημαδεύεις κάτι με την κάμερα να έχει στη διάθεση σου, από διαφημίσεις, προσφορές, δεδομένα και λεπτομέρειες μέχρι ανάλυση της αγοράς για το συγκεκριμένο αντικείμενο με συγκριτικό τρόπο.
- Να αναζητάς ένα αντικείμενο και να σου δίνονται διαφορετικοί τρόποι εκμάθησης δωρεάν ή επι πληρωμή με αντίστοιχα σχόλια για την επιτυχία ή όχι, του τρόπου που επιλέγεις.
- Να υπάρχει δείκτης ΑΛΗΘΕΙΑΣ, πάνω σε κάθε αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και που να αντανακλά τις πραγματικές του δυνατότητες [σαν τα review αλλά με περισσότερες και πιο άμεσες δυνατότητες]. Εχουμε πηξει στις "διαφημίσεις συγκλονιστικών προϊόντων".
- Να  υπάρχουν πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε όλα τα προϊόντα και λίστες με ανθρώπους [εννοείται με αντίστοιχες πληροφορίες για τον καθένα] που μπορούν να σε εκπαιδεύσουν πάνω σε αυτά. Τι να κάνω εγώ αν έχω το τέλειο προϊόν και γνωρίζω μόνο το 15% από ότι μπορεί να μου δώσει?
- Να μπορείς να έχεις σωστή πληροφόρηση για ένα ενδιαφέρον σου, με προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις, ανάλυση του αντικειμένου, ειδικούς στο είδος [που να είναι σε θέση να στο εμβαθύνουν], προεκτάσεις σε μέλλον-διεθνές επίπεδο.
- Λίστες αξιολόγησης ανθρώπων, αντικειμένων, ταινιών με ανάλυση σε πολλαπλό -σχεσιακό- επίπεδο που να μπορείς να έχεις την δυνατότητα του χάους δλδ να μπορείς να εξάγεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες, νέα δεδομένα με τρόπο που να μην το έχει σκεφτεί ο μέσος άνθρωπος.
- Δημιουργία Global Entertainment Time. Τι παίζει και που σε όλον τον πλανήτη, πόσοι και τι είδους ανθρώποι βλέπουν το αντίστοιχο θέμα και πως μπορεί κάποιος εξ αποστάσεως ή μέσω εύκολου τρόπου, την απόκτηση εύκολης πρόσβασης με φυσικό ή τεχνητό τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα.
- Χρειαζόμαστε μια folding συσκευή που να αυξομειώνει με ιδανικό τρόπο το μέγεθος της, με δυνατότητες υπολογιστή για όλα αυτά και βεβαίως να χωρά στην τσέπη μας αλλά να επιτρέπει 16:9 στις 10-12 ίντσες.
- Παγκόσμιο ίντερνετ με ασυρματη κάλυψη στο 100%. Το πιο λογικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτουμε να είναι πομποί και δέκτες ενός παγκόσμιου δικτύου που να πηγάζει από μας και να επιστρέφει σε μας.


To create something, you have to imagine it FIRST