Apple WWDC 2011 ... almost live ...Μια και γενικά η apple δεν επιτρέπει να μεταφερθούν live με βίντεο όσα θα ανακοινωθούν σήμερα στο San Francisco, στο ετήσιο συνέδριο της ... θα παρακολουθήσουμε παρέα ότι καινούργιο βγαίνει ... 
Υπάρχουν μερικά Macbοok για αρχή και έτοιμα για παρουσίαση...

Ανεβαίνει ο Steve Jobs στην σκηνή και όλα αρχίζουν να έχουν νόημα ...

5200 που παρακολουθούν το show εκει, live, και έγιναν sold out σε 2 ώρες!!!


Εχουν πουληθεί 54 εκατομμύρια Mac ώς τώρα.

Το νέο λειτουργικό της Apple λέγεται Lion...


Πάμε πλέον σε καθαρά full screen applications [και εδώ είναι φανερό ότι πλεονέκτημα έχουν τα tablet]

To νέο χαρακτηριστικό ακουει στο Mission Control και είναι Expose και Spaces μαζί.

Εχουν κάνει πολύ δουλειά πάνω στο να είναι όσο πιο απλή, απαλή η διαδικασία εναλλαγής από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και όλα τα επιμέρους προγράμματα που είναι default στο apple OSX Lion έχουν βελτιωθεί.

Oi top εταιρείες πωλήσεων σε προγράμματα


Μπορείς να αγοράζεις προγράμματα μέσα από το Lion πλέον. Είναι ενσωματωμένη δυνατότητα.

Βελτώνονται οι διαδικασίες Resume [ήταν ήδη πολύ καλές, απλά πλέον σε επαναφέρει ακριβώς εκεί που ήσουν πριν κλείσει ο υπολογιστής, windows places, spaces] και Auto Save που πλέον γίνεται αυτόματα χωρίς να κάνεις κάποια επέμβαση!
To Air Drop είναι μια διαδικασία που μπορείς πολύ εύκολα να διαμοιράζεις αρχεία μέσα στο δίκτυο σου. Peer to Peer Sharing υποστήριξη μέσα στο λειτουργικό της apple!

Αυτό που φαίνεται περισσότερο είναι ότι η apple όπως και η Microsoft πάνε πιο πολύ σε προγράμματα που είναι tablet - oriented.


Δεν θα βγαίνει σε CD! Το αγοράζεις από το Mac Apple Store!!! Θα είναι διαθέσιμο τον ιούλιο.


Για 29,99 Δολάρια!!!!!!!!!!!!!!!!


15 ΔΙΣ τραγούδια έχουν κατέβει από το itunes Store!!!O λόγος πια για το IOS 5 , το νέο λειτουργικό των iphone, ipod και 25 εκατ. ipad

To notifications έιναι πλέον γενική κατάσταση και σε ενημερώνει για οτιδήποτε χρειάζεται ανανέωση στη συσκευή σου.Το NewsStand είναι το online περίπτερο του IOS5, θα βρίσκετε εκεί όλες τις online εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών.


Πληρης ενσωμάτωση του twitter μέσα στο IOS. Απλά θα σου βγαίνει ένα μενού και θα στέλνεις φωτό ή κάποιο κείμενο αυτόματα από όλες τις εφαρμογές. ΤΡΟΜΕΡΗ υποστήριξη στο twitter πλέον!!!


Υπάρχουν πλέον μια σειρά αλλαγων στον mobile safari που περιλαμβάνουν tabbed browsing με εναλλαγες παραθύρων απλά με ένα tap, Read it later επιλογή, φυσική ενσωμάτωση του ... twitt it, email μιας διεύθυνσης αλλά και του περιεχομένου.Νεο Reminders για καλύτερη οργάνωση των προσεχών σας υποχρεώσεων.Υπάρχει πλέον κάμερα button στο lock screen.

Πολλές αλλαγες στο πρόγραμμα που χειρίζεται την κάμερα.

Draggable Addresses, μπορείς πλέον να κάνεις drag n drop μια διεύθυνση που σε ενδιαφέρει. Το νέο mail έχει πολλές αλλαγές: built in dictionary, search entire message, flag messages,.PC FREE: software updates over the air.


The Game center is now a fact και οι 50 μυρια χρήστες του μπορουν να κατεβάζουν και να αγοράζουν παιχνίδια απ ευθείας από εκεί.Νέο iMessage που μπορεί να λειτουργεί ανάμεσα σε ipad, iphone, ipod, ipod touch. Υποστηρίζει και group messaging! Υπάρχει πλέον αυτόματη ειδοποίηση αν παραληφθεί κάποιο μύνημα από μια άλλη συσκευή. Δουλεύει και με wi-fi και με 3G.


Airplay mirroring ...  είναι το νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει να κάνεις ασύρματα mirroring το ipad σε τηλεόραση.


Θα είναι διαθεσιμο το φθινόπωρο. Η νέα έκδοση του IOS5.
O λόγος πλέον είναι στα χείλη του Steve Jobs και μιλάει για το iCloud. Αυτόματη διάθεση των αρχείων σας σε όλες τις συσκευές apple που διαθέτετε και έχουν δυνατότητα δικτύωσης. Το MobileMe είναι ξαναγραμμένο για να υποστηρίζει το icloud. To calendar πλέον είναι σε θέση να ενημερώσει όλες τις εφαρμογές.PS. μια απο τις κακές στιγμές της apple, το mobileme που το είπε και ο Jobs.

Μπορείς να έχεις mail address @me.com και χωρίς διαφημίσεις!Το mobileme  κοστίζει 99$ το χρόνο ΑΛΛΑ το iCloud είναι απολυτως δωρεάν!!!Γενικά όλες οι βασικές εφαρμογές της Apple πλέον είναι iCloud και μπορουν να διαμοιράζουν αρχεία, βιβλία, μουσική και δεδομένα ακόμα και χωρίς την παρουσία υπολογιστή οδηγώντας έτσι σε gadget era χωρίς την απαίτηση υπολογιστή.

Τρελή χαρά για τους developers.Υπάρχει πλέον photo stream για το Apple tv! Οι photo που ανεβαίνουν στο iCloud θα μπορούν να αποθηκεύονται για 30 μέρες και μέχρι 1000... οι 1000 τελευταίες.Το iCloud θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει 5GB αποθηκευτικός χώρος για τα email, photo και δεδομένα.

Το itunes match που ανακοινώθηκε είναι μια διαδικασία αναβάθμισης της ποιότητας των τραγουδιών που έχετε σε 256 kbps χωρίς κλειδώματα DRM. Με $24,99 το χρόνο.[Pics Courtesy of Engadget]